Dvije i pol godine zatvora zbog nesreće u Usori

Županijski sud u Zenici izrekao je prvostupanjsku presudu kojom je Amela Hasaničevića iz Doboja proglasio krivim i osudio ga na dvije i pol godine zatvora jer je pijan skrivio prometnu nesreću prilikom koje je poginuo M.P. iz Žabljaka.

Kako je navedeno u presudi, Hasaničević je 1. siječnja 2015. godine, oko 6.20 sati, nakon proslave Nove godine uz konzumiranje alkohola, sjeo za upravljač automobila Alfa Romeo i sa 1,75 promila alkohola u krvi krenuo iz Doboja ka Tešnju.

Stigavši u naselje Žabljak, u općini Usora, krećući se brzinom od oko 69 kilometara na sat, uslijed alkoholiziranosti nije na vrijeme uočio zaustavljeno vozilo Opel Vectra, sa sva četiri upaljena žmigavca u kojem se nalazio M.P., a koji se zbog kvara zaustavio u desnoj traci.

Pejić je tog jutra vozio kćerku na posao, a djevojka je, srećom, neposredno prije nesreće, odlučila nastaviti put pješice, dok je njen otac ostao u pokvarenom vozilu.

Tada je naišao Hasaničević, koji se svojim vozilom zakucao u zadnji dio automobila u kojem je bio M.P.. Vozilo od M.P. je potom sletjelo s ceste u obližnju njivu i prevrnulo se, a unesrećenog su iz vozila izvukli vatrogasci koji su morali sjeći smrskano vozilo.

Pejića je potom Hitna pomoć prevezla u Opću bolnicu Tešanj, gdje je oko 10 sati preminuo uslijed teških ozljeda koje su dovele do unutarnjeg krvarenja, prenosi Faktor.

– Kao sudionik u prometu, pod utjecajem alkohola, zbog čega je bio očigledno nesposoban za sigurnu vožnju ugrozio je promet na putovima, što je za posljedicu imalo smrt druge osobe, čime je učinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa, navedeno je u presudi.

Osim zatvorske kazne, Hasaničeviću je izrečena i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od godinu dana, a oštećeni se sa imovinsko-pravnim zahtjevom upućuju na parnicu.

Ova presuda je inače Izrečena nakon ponovljenog postupka pred zeničkim Sudom, a nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo presudu iz veljače 2016. godine, kojom je Hasaničević također bio osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora, te predmet vratio na ponovno suđenje. Presuda nije pravomoćna i na nju se stranke u postupku mogu žaliti Vrhovnom sudu FBiH

Last modified on Utorak, 05 Ožujak 2019 22:20

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.