Zajednička obuka triju vatrogasnih društava

Dobrovoljna vatrogasna društva s područja općina Tešanj, Usora i Doboj-Jug, u svome nastojanju da podignu operativnu razinu na viši stupanj, dogovorila su izvođenje zajedničkih obuka u sljedećim mjesecima.

Tako je za mjesec lipanj domaćin DVD-ovima iz Tešnja, Usore i Doboj-Juga bio DVD Jelah. Dosadašnja suradnja ovih četiriju vatrogasnih društava na visokom je i zavidnom stupnju.

Sve članove društava veže nesalomiva i čelična ideja humanosti, volonterstva, ljubavi prema vatrogastvu, a sve u cilju pomaganja drugima u nevolji, po čemu se dobrovoljna vatrogasna društva i razlikuju od većine drugih društava jer su aktivnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava usmjerene prema drugima.

Sve kulturne i civilizirane lokalne sredine prepoznaju nastojanje i rad dobrovoljnih vatrogasnih društava i iste pomažu u njihovu ustrojavanju, opremanju i obuci u skladu s važećim zakonskim propisima.

Napomenimo da je DVD Usora jedno od rijetkih vatrogasnih društava u kojem su članovi svih triju naroda u BiH, i Bošnjaci, i Srbi, i Hrvati.

Članovi DVD-a Usora za kratko su vrijeme svoga postojanja na humanoj i voloterskoj osnovi napravili hvalevrijedne kontakte s nizom institucija, gospodarstvenika i pojedinaca u BiH, RH i Njemačkoj. I sama održana vježba ima za cilj podizanje svijesti građana na samoorganiziranje i zaštitu od prirodnih i društvenih nesreća.

Vježba je ocijenjena visokom ocjenom i dogovoreno je da se nastavi i ubuduće. •

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.