Student iz Usore osmislio proizvod namjenjen za bebe i trudnice

Studenti iz Tuzle osmislili su proizvod koji olakšava vezanje sigurnosnog pojasa za bebe i trudnice.

Kenan Taletović iz Srebrenika, Benjamin Kadirić iz Lukavca i Ivan Čagalj iz Usore, studenti Mašinskog fakulteta iz Tuzle pobjednici su treće emisije Sarajevo Business Forum Start-up Challenge. Njihova ideja „Beltsy“ ima za cilj da olakša i učini sigurnijim putovanje u automobilu trudnicama i bebama.

„Sretni smo da je upravo naša ideja pobjedila i dobila podršku stručnog žirija. Osim proizvoda „Beltsy“ koji rješava problem vezivanja sigurnosnog pojasa trudnica u automobilu, planiramo proširiti naš asortiman. Namjera nam je registrovati kompaniju B.I.K. Gadgets i postati prva bh. kompanija za proizvodnju pomagala trudnicama, te ih plasirati i na evropsko i svjetsko tržište“, govori Kenan Taletović, jedan od članova tima.

Pobjeda na takmičenju SBF Start-up Challenge motivirala ih je da razmišljaju o otvaranju vlastite kompanije i ostanku u BiH.

„Želimo pružiti potpuno novi pristup trudnicama sa inovativnim proizvodima izrađenim od plastike koji će se proizvoditi u Bosni i Hercegovini. Za razliku od proizvoda koji su ponudi putem interneta i online prodaje čiji je kvalitet upitan, naša kompanija sa svojim primarnim proizvodom „Beltsy“ želi pokazati prvo domaćem tržištu a zatim i ostatku svijeta da uistinu imamo za cilj proizvodnju kvalitetnih i sigurnih pomagala za trudnice i bebe u automobilima“ pojašnjava Kenan.

Takmičenje mladih u poslovnim idejama koje je prošle godine pokrenula BBI banka u suradnji sa televizijom Hayat i partnerima već drugu sezonu pruža priliku mladima iz BiH da osvoje vrijedne nagrade i realiziraju svoje poslvne ideje.

 

 

Preuzeto sa kalesijski.ba

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.