Obavijest o potrebi ažuriranja Registra poljoprivrednih gospodarstava

Napominjemo sve poljoprivrednike, potencijalne korisnike novčanih potpora, koji u 2018. godini planiraju aplicirati za poticaje na kantonalnoj ili federalnoj razini, da su obvezni izvršiti ažuriranje podataka upisanih u Registar poljoprivrednih gospodarstava koji se vodi pri Službi za gospodarstvo i financije Općine Usora najkasnije do 31.03. tekuće godine, kako bi se njihovo poljoprivredno gospodarstvo vodilo kao aktivno.

Sukladno članku 14. Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata (“Službene novine Federacije BiH”, broj 42/08) poljoprivredna gospodarstva svake godine, u razdoblju od 01. siječnja do 31. ožujka, dostavljaju nadležnoj općinskoj službi koja vodi registre, podatke o:

• poljoprivrednim kulturama zasijanim na poljoprivrednom zemljištu u tekućoj godini;
• trenutnom stanju i promjeni vrste i brojnog stanja stoke;
• promjeni zemljišnog posjeda i temelj korištenja poljoprivrednog zemljišta (površina zemljišne parcele i katastarska kultura, vlasništvo, zakup, koncesija i sl).

Poljoprivredne kulture na zemljištu kao i brojno stanje stočnog fonda po kategorijama mogu se prijaviti samo jednom u toku godine, najkasnije do 31.03. tekuće godine. 
Sve ostale promjene koje se odnose na promjenu nositelja gospodarstva, članove, broj žiro računa, novi posjed, dužni su prijaviti u roku od 30 dana od dana nastanka promjene.
Za upis u registar je nadležna općinska služba za gospodarstvo - poljoprivredu, po mjestu prebivališta fizičke osobe, odnosno sjedišta pravne osobe.

Obrasci zahtjeva za upis kao i detaljnije informacije mogu se dobiti u Službi za gospodarstvo i financije općine Usora, kao i na WEB stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva: www.fmpvs.gov.ba.

 

Preuzeto sa Usora.com

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.