Koračajmo zajedno: Učenici O.Š. Ivana fra Frane Jukića u Sivši sudjelovali u drugoj edukativnoj radionici

Nakon što su se u prosincu 2017. godine učenici osnovne škole Ivana fra Frane Jukića u Sivši upoznali s međureligijskim projektom mladih Koračajmo zajedno te s vršnjačkim edukatorima razgovarali o stereotipima i predrasudama, potrebi njihovog prevazilaženja i važnosti upoznavanja drugog i drugačijeg, u četvrtak 8. veljače 2018. godine imali su priliku naučiti nešto više o pravoslavlju i islamu.

Na samom početku ove druge edukativne radionice, učenike 9. razreda pozdravio je vršnjački edukator Antonio Topalović, u ime Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., koji je ujedno bio i moderator radionice.

U nastavku je vršnjački edukator Strahinja Savić sudionicima progovorio o svojoj pravoslavnoj vjeri, a potom je vršnjački edukator Haris Sarajlija predstavio islam.

Mnoštvom pitanja, učenici su pokazali da zaista žele učiti o vjerskim odlikama svojih susjeda i otkrivati bogatstvo koje ova zemlja posjeduje.

Učenike 9. razreda ove škole u razdoblju koje slijedi očekuje još jedna zanimljiva radionica u okviru projekta Koračajmo zajedno, kada će imati priliku s vršnjačkim edukatorima razgovarati o vrijednostima svakog čovjeka, bez obzira na pozadinu koja ga određuje.

 

Izvor: mladicentar.org

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.