Vlada ZDL odobrila 7200,00 km za općine Usora, Žepče i Zavidovići za projekte iz oblasti kulture i sporta

Vlada Zeničko dobojskog kantona je, donijela zaključke o odobravanju 7.200,00 KM financijske potpore za podršku aktivnostima udruga koje promiču kuluturu i sport u općinama Usora, Zavidovići i Žepče.

U općini Usora, Vlada Zeničko dobojskog kantona je sa 1.600,00 KM potpomogla izgradnju sportsko-rekreacijskog centra za mlade, koju provodi Sportska udruga „Marko Bratić – Miško.

Sa 3.000,00 KM Vlada Zeničko dobojskog kantona je potpomogla organizaciju 18. Međunarodnog turističkog Krivaja raftinga na rijeci Krivaji, koji organizira UG Rafting klub „Krivaja“ iz Zavidovića te sa 500,00 KM sufinancira troškove sudjelovanja u federalnoj ligi Streljačkog kluba „Zavidovići“, također, iz Zavidovića.

U općini Žepče, Vlada Zeničko dobojskog kantona sufinancira dva sportska kolektiva. Za sudjelovanje na natjecanjima, „Streljačkom klubu osoba s invaliditetom XP Žepče, dodijeljeno je 500,00 KM, dok je Šahovskom klubu “Žepče” dodijeljeno 1.500,00 KM.

Vlada Zeničko dobojskog kantona odobrila je 700,00 KM Kulturno umjetničkom društvu „Slovo o Žepču“ na ime sudjelovanja na Internacionalnoj dječjoj smotri folklora u Bursi, u Turskoj.

 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.