Božićna čestitka - "Božić za naše vrijeme"

U Proslovu svoga Evanđelja Sv. Ivan piše: „U početku bijaše Riječ, i Riječ bijaše kod Boga – i Riječ bijaše Bog...

Sve je po njoj postalo.. U njoj bijaše Život i Život bijaše svjetlo ljudima. I Svjetlo svijetli u tami, i tama ga ne obuze.. Svjetlo istinito, koje rasvjetljuje svakog čovjeka, dođe na ovaj svijet.. I Riječ tijelom postala i nastanila se među nama.. Boga nitko nikada nije vidio: Jedinorođenac – Bog, koji je u krilu Očevu, on ga je objavio“.

U tekstovima Sv. Pisma božićnoga vremena često se spominje riječ svjetlost. Svi su kršćanski blagdani obilježeni znakom svjetlosti. Svima nam je znano da živimo u mraku, da rastemo u neizvjesnostima. Svjedoci smo i ljudskih grijeha, svojih granica i svojih ljudskih slabosti. U taj naš ljudski život, u te naše ljudske jade i naše ljudske nade, provalilo je jedno veliko svjetlo. I to svjetlo mi prepoznajemo u jednom novorođenom Djetetu. S njime je i po njemu u svijet sišla velika svjetlost. U njemu se Bog izrekao kao „Bog s nama“ i „Bog za nas“. Događajem rođenje ovoga Djeteta Bog je posvjedočio da čovjekov život ima smisla, da je s Bogom moguć bolji čovjek i bolji svijet.

Govoreći o događaju Božjeg utjelovljenja Sv. Pavao kaže: „Očitovala se milost Božja, spasiteljica svih ljudi, da nas odgaja da se odrečemo bezbožnosti i svjetovnih požuda, te da živimo umjereno, pravedno i pobožno u ovom svijetu kao ljudi koji iščekuju blaženo ispunjenje nade – pojavu slave velikoga Boga, našega Spasitelja, Isusa Krista“ /poslanica Titu, 2, 11-14/.

Svim župljanima župe Sv. Ante Padovanskog u Sivši želimo od srca: čestit Božić i sretnu Novu godinu.

Vaši svećenici: fra Ivan Pavlović i fra Ivica Vidak.

Raspored slavljenja Sv. Misa:

Na Božić slavimo Svete mise: u Alibegovcima, u Omanjskoj i Blaževcima mise Ponoćke.

U župnoj crkvi u Sivši: misa zornica u 6 sati i božićna pučka misa u 11 sati.

Na Sv. Stjepana slavit ćemo Sv. mise u župnoj crkvi: rana u 8 sati i pučka misa u 11 sati.

Na Sv. Ivana, apostola mise ćemo slaviti kao i nedjeljom: u filijalnim crkvama i u župnoj crkvi.

Na Staru godinu misa Zahvalnica u 17 sati. Na Novu godinu u župnoj crkvi misa u 11 sati.

Raspored blagoslova kuća /obitelji/:

Svaki dan blagoslov obitelji počinje u 9 sati. U petak, 28. prosinca /blagdan Nevine dječice/ u Sivši; u subotu, 29. prosinca u Alibegovcima; u ponedjeljak, 31. prosinca - Srednja Omanjska. Na Novu godinu, 1. siječnja u Jelečima od 13 sati.

U srijedu, 2. siječnja - Omanjska /i Netača/ ; u četvrtak, 3. siječnja - Lončari i Blaževci.

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.