FOTO: Usoranin jedan od pokretača prosvjeda vozača električnih automobila

U ponedjeljak je, u Zagrebu, u samom središtu, skupina vozača električnih automobila prosvjedovala tako što je na određeno vrijeme blokirala benzinsku postaju.

Jedan od glavnih aktera ove priče je i naš Usoranin, koji živi i radi u Zagrebu, Vanja Katić.

Vanja je za naš portal objasnio o čemu se radi:

- " Poanta ovog prosvjeda je da se uvede zakon odvoza nepropisno parkiranih vozila sa svih površina, ako je znakom obilježeno da je to mjesto za električni automobil ili invalidsko mjesto.

Hrvatska kao turistička zemlja terorizira punjače za Električna vozila i u većini slučajeva ljudi odbijaju pomaknuti vozilo i na ljubazan upit, a  policija ne želi i nema ovlasti, osim da napiše kaznu ukoliko postoje zakonski temelji,a to ne pomaže ni jednom vozaču električnog auta, jer kad se baterija isprazni ne pomaže kanister, vec se mora šlepati do najblize punionice.

Dolazilo je i do fizičkih sukoba na punionicama gdje "krkani" namjerno zauzmu mjesto i traže konflikt.

Nedavno je u jednoj ulici netko iz revolta izbušio sve gume na autima koji su bili parkirani na mjesta za invalide, a ulična pravda ne donosi nikakve rezultate dok se ne pobudi javna rasprava, sto je upravo i bio cilj ove demonstracije."

Moramo naglasiti da je ova akcija dospjela i do svjetskih medija, posebno onih automobilističkih. Nadamo se da će vozači u budućnosti imati više obzira zbog ovih stvari, a prije svega da će imati kulturu koju vozači treba da imaju.


Media

{mp4}1283{/mp4}
Last modified on Srijeda, 11 Prosinac 2019 20:04

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.