Jedan djelatnik pozitivan na Covid-19 u firmi Preis Usora d.o.o, a jedan u firmi Mepromex d.o.o.

Jutros je održan sastanak načelnika, odnosno zapovjednika stožera civilne zaštite općine Usora Zvonimira Anđelić sa ravnateljem doma zdravlja dr. Jozom Grgić. Na sastanku su nazočili općinski sanitarni inspektor Goran Tadić i voditeljica higijensko-epidemiološke službe doma zdravlja Dragica Ćosić.
Razmotrene su sve dosadašnje mjere i okolnosti i naloženo dalje postupanje.

Od ranije imamo situaciju 1 pozitivnog djelatnika u poduzeću Preis Usora d.o.o. Usora na Covid-19. Gospodarsko društvo je odgovorno postupalo. Djelatnik koji je pozitivan je bio u izolaciji. Naknadno su testirana tri moguća kontakta i svi su negativni. Kako se radi o osobama iz drugih općina sve je rađeno u nadležnim epidemiološkim službama. Kontakti su također radi predostrožnosti i daljnjeg postupanja u izolaciji. U kontaktima sa upravom je naglašeno da se nastavi sa maksimalnom mogućom zaštitom i održavanjem higijene.

Drugi slučaj potvrđen je kod jednog djelatnika poduzeća Mepromex d.o.o. Usora. Povodom prijave koju smo dobili za 1 pozitivnog djelatnika provedene su epidemiološke mjere, naložena je mjera dezinfekcije prostora,a upravi date smjernice za daljnje aktivnosti na održavanju higijene i mjera za sprečavanje širenja infekcije. Naša epidemiološka služba obavila je razgovor sa pozitivnim pacijentom i upravom kako bi ustanovila sve kontakte. Po izjavama ustanovljena su 2 kontakta koji se nalaze već u izolaciji i 3 kontakta za daljnje postupanje. Kako i pozitivna osoba kao i svi kontakti nisu iz općine Usora kontaktirane su nadležne službe iz pripadajućih im općina.
Matične službe će poduzeti daljnji epidemiološki nadzor ili izdati rješenja o izolaciji, odnosno daljnje postupanje.
Utvrđeno je iz dobijenih informacija da nije bilo kontakata sa građanima općine Usora i naša inspekcija nije izdavala nova rješenja o izolaciji.
Kroz daljnje praćenje higijensko-epidemiološke situacije u navedenim gospodarskim subjektima i mogućim promjenama donosit će se daljnje mjere.

Na kraju sa sastanka je upućena poruka građanima: "Pridržavajte se svih mjera, maksimalno povedite brigu o vlastitoj sigurnosti koristeći zaštitnu opremu, i pridržavajući se svih mjera i savjeta struke. Čuvajući sebe i svoje najmilije čuvamo cijelu zajednicu. Što manje kretanja. Ostani doma" .

 

Foto/tekst: Radio Usora

Last modified on Subota, 18 Travanj 2020 13:56

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.