Prvi slučaj zaraze koronavirusom u općini Usora

Nažalost, kako javlja Radio Usora, potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom u našoj općini.

 Prema službenim informacijama iz CZ općine Usora jedna osoba sa prostora naše općine zaražena je virusom Corona.

I pored toga što je naša općina bila jedna od dvije u ZDŽ koje nisu imale zaraženih osoba, moglo je se očekivati da će doći do prvih oboljenja.

Zaražena osoba iz općine Usora je uposlena u gradu Doboju i osiguranik je Zavoda za zdravstveno osiguranje RS-a. Zaražena osoba trenutno je smještena na liječenje u RS, prvi kontakti odnosno članovi uže obitelji također će se testirati u RS-u.

Općinski sanitarni inspektor izdao je ukupno 7rješenja za samoizolaciju. Epidemiološka služba JU Dom zdravlja "Prim. dr. Mijo Grgić" Usora nadzirat će razvoj zdravstvene situacije kod 3 osobe koje su u samoizolaciji, dok će preostale kontakte nadzirati nadležna služba iz RS-a.

Nadamo se da zaražena osoba neće imati težu kliničku sliku, a da kod osoba koje su bile u kontaktu sa istom neće doći do pojave simptoma virusa Covid-19. Ujedno se nadamo da će ovo biti jedini slučaj zaraze na prostoru naše općine. Uposlenici JKP USORA i dalje vrše redovitu dezinfekciju javnih površina na kojima se okuplja veći broj građana, te dezinfekciju javnih ustanova, i javnih poduzeća u našoj općini.

Timovi CZ općine Usora zbog ublažavanja mjera nisu imali većih intervencija. I dalje se upozoravaju građani da iako je nastupilo popuštanje i ublažavanje mjera da se i dalje pridržavaju preporuka izdatih od viših razina vlasti. Posebno obratiti pozornost na redovito pranje ruku, i nošenje zaštitne maske i rukavica, te držanje predviđene socijalno-fizičke distance od 2m.

 

Radio Usora

Last modified on Utorak, 28 Travanj 2020 10:35

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.