FBiH: Testirano skoro tisuću osoba, četvero novozaraženih

U protekla 24 sata na koronavirus u FBiH su testirana 1.092 uzorka, od čega je četvero novozaraženih, kazao je na konferenciji za medije Zlatan Peršić, stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva.

Do sada su ukupno testirana 31.804 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 1.012 osoba. Trenutno je aktivnih 109 slučajeva, 866 osoba se oporavilo, a od čega 18 u posljednja 24 sata.

U bolnicama širom FBiH hospitalizirano je 25 pacijenata, a nijedan nije na respiratoru, odnosno u teškom stanju.

Najviše pozitivnih slučajeva koronavirusa potvrđeno je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (257), zatim u Zeničko-dobojskok (245) i Sarajevskoj županiji (115).

Peršić je rekao da su restriktivne mjere dovele do slabijeg širenja koronavirusa i da trebamo nastaviti s odgovornim ponašanjem u vidu nošenja maski i držanja fizičke distance.

On je objasnio i da lijepo vrijeme donosi olakšanje za respiratorne bolesnike što je posebno važno u periodu širenja respiratorne infekcije.

Letovi s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu bit će obustavljeni do 1. lipnja do kada traje ranije donesena odluka. O daljnjem produženju odluke o zabrani avio prometa ili ukidanju iste odluku treba donijeti Vijeće ministara.

 

Dnevnik.ba

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.