Vijeće ministara ispravilo nepravdu - Hrvatima više neće biti naplaćivane kazne na granici

Okončana je današnja sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine na kojoj je bilo više od stotinu točaka dnevnog reda, ali nažalost gotovo 80 posto njih nije usvojeno, potvrdio je to danas novinarima u Sarajevu ministar pravde BiH Josip Grubeša. 


Kazao je i to da je odluka Vijeća ministara BiH koja se odnosi na ulazak stranih državljana u Bosnu i Hercegovinu pojašnjena i dodan je član koji pojašnjava ulazak osoba s dvojnim državljanstvom u BiH te je Grubeša izrazio nadu da će Granična policija što prije dobiti tu informaciju i ponašati se u skladu s njom.


"Bilo je primjedbi osoba koje su s dvojnim državljanstvom pokušale ući u BiH i morali su plaćati prekršajne naloge jer su imali osobnu iskaznicu BiH, a putnu ispravu neke druge zemlje. Zato sam tražio da se odluka o strancima jasno definira i da ne bude zabune te da se ona ne odnosi na osobe koje imaju dvojno državljanstvo", dodao je.


Usvojena je odluka koja se tiče otvaranja granica BiH uz dodatak da poslovni ljudi mogu ući u BiH uz negativan test na Covid-19. Međutim, danas nije razgovarano o otvaranju aerodroma, ali Grubeša kaže da će se, kako slabi pandemija novog koronavirusa, vjerovatno i o tome uskoro razgovarati.

 

Hercegovina.info

Last modified on Četvrtak, 21 Svibanj 2020 17:29

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.