Latest News

Dajana Ivić osvojila 3.mjesto na Državnom gimnastičarskom prvenstvu

Srijeda, 02 Lipanj 2021 17:16

Dajana Ivić, mlada gimnastičarka iz Alibegovaca, osvojila je treće mjesto na Državnom gimnastičarskom prvenstvu Bosne i Hercegovine, u juniorskoj konkurenciji, koje je održano 30.05.2021.godine u Banja Luci.

Dajana nastupa za GK "Olimp" Doboj koja je na ovom prvenstvu, ekipno osvojila odlično drugo mjesto.

Čestitke našoj Dajani kao i GK "Olimp" i želimo im puno sreće u idućim takmičenjima.

Najbolji trener, sprtašica seniorka i sportska nada Ze-Do Županije za 2020.godinu iz KBS "Titanium" Usora

Srijeda, 24 Ožujak 2021 21:21

Danas su u Zenici, u Bosanskom narodnom kazalištu izabrani najbolji sportaši za 2020.godinu.

Pored priznanja Karate klubu Usora, veliko priznanje ostvario je i KBS Titanium Usora.

Jasmina Merdić izabrana je najboljom sportašicom seniorkom Ze -Do Županije, Elvedin Dubravac izabran je za najboljeg trenera dok je sportska nada 2020.godine Kanita Muminović.

Čestitamo od srca KBS Titaniumu i želimo puno uspjeha u 2021.godini, da nastave tamo gdje su stali.

 

Donosimo imena svih nagrađenih na večerašnjem izboru „Sportista ZDK za 2020.godinu“

ATLETIČAR AMEL TUKA i SKIJAŠICA ELVEDINA MUZAFERIJA, NAJBOLJI SU SPORTAŠI-SENIORI ZA 2020. GODINU.

NAJBOLJI SPORTAŠI SENIORI/SENIORKE: Mesud Pezer, Vedad Karić, Mediha Salkić, Nedžla Kovačević i Jasmina Merdić;

NAJBOLJI JUNIORI/JUNIORKE: 4Alen Bičakčić, Adin Fazlić, Faruk Čabaravdić, Nadina Mehmedović, Maja Dodik, Amila Kahriman i Rijalda Buza;

SPORTSKA NADA: Benjamin Ibrahimkadić, Dino Zlotrg, Belma Eylem Babić, Leyla Sejmenović, Kanita MuminovićHamza Zahirović, Asija Duvnjak, Dajra Duraković, Kanita Brka, Ilhana Šehić, Semir Jusić, Asja Begunić, Fahrudin Adilović, Lejla Šečić i Emin Delibašić;

SPORT ZA LICA SA INVALIDITETOM: Edib Šahman, Zerina Skomorac, Ibrahim Hasanspahić i Avdija Višća;

ŽIVOTNO DJELO: Ibrahim Demir, Vladimir Ilić, Asim Kapetanović i Zijad Omerović;

SPORTSKI RADNIK: Nedžad Heco, Mirnes Buza, Haris Galijašević i Luka Šimunović;

SPORTSKI TRENER: Mehmed Skender, Elvedin Dubravac, Mensur Bajtarević, Amina Hadžimehanović i Aida Kalušić;

SPORTSKI KLUB-SENIORI: Atletski klub „Zenica“, Streljački klub „Visoko“ i Rukometni klub „Krivaja“ Zavidovići;

SPORTSKI KLUB-SENIORKE: KŽK „Čelik Subor“ Zenica;

SPORTSKI KLUB-JUNIORI: Košarkaški klub „Jumper“ Zenica, KBS „Borac“ Jelah i SKOSI „Maglaj“;

SPORT ZA LICA SA INVALIDITETOM: SD RVI Kakanj 92“;

ZA IZVRSNOST U SPORTU I MOTIVACIJU: Ismail Zulfić;

DOPRINOS U RAZVOJU ŠKOLSKOG SPORTA: Mirela Abdukić i Savez društava/udruga pedagoga fizičke kulture;

SPECIJALNO PRIZNANJE ZA RAZVOJ SPORTA: Ski klub „ZE-2010“ Zenica i Suad Kaknjo;

SPORTSKI DOGAĐAJ: Međunarodni „ZENICA TABLE TENNIS OPEN 2020“;

PLAKETA PRIJATELJ SPORTA: Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Mensur  Mušija;

Ivan Filipović - mlada rukometna nada u usponu

Ponedjeljak, 04 Svibanj 2020 12:06

Ivan Filipović je mlada rukometna nada, mladi reprezentativac Hrvatske, koji će od ljeta nastupati za jedan od top 5 klubova u Francuskoj.

Odlučili smo se na kratki razgovor sa Ivanom , da nam kaže malo više o sebi, a kroz razgovor smo shvatili da je on zapravo jako dobar momak, skroman, koji stepenice ide jednu po jednu, ne želeći razmišljat previše o budućnosti, već napornim radom doći do ispunjenja svojih snova i planova.

" Pozdrav za sve čitatelje i stranicu Usoru.ba.


Ja sam Ivan i dolazim iz Istre, točnije iz mjesta Kaštelira u blizini Poreča , a rodom sam iz Usore.

Od malih nogu sam u sportu. Isprva me zanimao nogomet i trenirao sam ga već od 5-e godine, no izgradnjom dvorane krenuo sam paralelno trenirati i rukomet i nogomet. Nastavio sam sa rukomet jer me privuklo bolje društvo i odlazak na više natjecanja. Prve rukometne korake stekao sam u Kašteliru i imam samo riječi hvale za ljude koji su me trenirali, no kako bi napredovao, prešao sam u obližnji rukometni klub Poreč. U njemu sam već 7 godina i tu sam stekao sve potrebne karakteristike seniorskog rukometaša. Krajem 7. mjeseca selim se na jug Francuske gdje me čeka ozbiljan posao i dokazivanje u jednom od Top 5 Fracnuskih prvoligaških ekipa.

Uz sve trenere i prijatelje, "osoba" koja mi je najviše pomogla u mom rukometnom razvoju je moja cijela obitelj. Ni u jednom trenutku nisu imali neki prigovor na moje potrebe za profesionalno bavljenje ovim sportom već su uvijek bili tu kao potpora i ako bilo šta zatreba i hvala im na tome.

Kao rukometnog uzora i najdražeg igrača uvijek sam izdvajao Nikolu Karabatića i smatram da je on proteklo desetljeće najkompletniji rukometaš, no njegovo vrijeme nažalost prolazi i dolazi puno mladih igrača sa kojima ću, nadam se, imati priliku zaigrati.


Što se tiče seniorske reprezentacije, mislim da je san svakog igrača da nastupa za seniorsku reprezentaciju i težit ću tome da u neko buduće vrijeme izborim svoje mjesto i tamo.


Za kraj neka poruka mladima: Držite se svojih snova i svojih puteva, bez obzira na sve, jer tko zna što vam života sprema i nosi!


Lijep pozdrav svima. "

 

Pogledajte ispod youtube video sa Ivanovim potezima i golovima 

Ivan Filipović potpisao za francuskog rukometnog prvoligaša

Utorak, 11 Veljača 2020 10:05

Ivan Filipović, rukometaš, porijeklom Usoranin, stavio je potpis ugovora na dvije godine sa francuskim prvoligašem Pays D’aixa kojeg trenira legenda francuskog rukometa Jerome Fernandez.

- Svoje prve rukometne korake napravio sam u Kašteliru, gdje živim. Već sam s 5 godina počeo trenirati nogomet, ali je 2008. godine izgrađena sportska dvorana u Kašteliru i pojavio se rukomet kao novi sport, pa me to odmah privuklo. Trenirao sam nogomet i rukomet sve do 5. razreda osnovne škole, kada sam se zbog obveza morao opredijeliti za jedan sport. To je bio rukomet jer smo išli na više turnira i utakmica nego s nogometom. Prvi treneri bili su mi Robert Habek i Mirko Rinaldis, ispričao nam je ovaj 19-godišnjak kojemu je prvi uzor Nikola Karabatić a od novijih generacija jako mu se dopada Sander Sagosen.

 Potom je 2013. prešao u Poreč kod trenera Miroslava Mataije, pod čijim su vodstvom postali viceprvaci Hrvatske u mlađekadetskoj kategoriji. Već za 3 godine stigao je do prve ekipe i trenera Dinka Đankovića koji je samo nastavio započeti posao Miroslava Mataije i, kako nam Ivan veli, polako ga je “gurao u vatru”.

-Prvi kontakti s francuskim klubom počeli su na uzvratnoj EHF kup utakmici u Poreču gdje sam im zapao za oko, jer sam obje utakmice protiv njih odigrao vrlo korektno, a izgleda i dovoljno za njihov ukus. Moram naglasiti da su veliku ulogu oko toga preuzeli ljudi iz moje menadžerske agencije, točnije Bhakti Ong i Vanja Božičković, koji su odmah stupili u kontakt s njima, priča nam mladi rukometaš. Sada se osjeća zadovoljno i sretno, ali ne previše uzbuđeno.

-Prije par godina postavio sam si neke ciljeve jer sam shvatio da se želim profesionalno baviti ovim sportom. Sada kada sam neke ostvario, postavio sam si odmah nove, jer ne želim stati u svom radu, nego stalno napredovati.

Moram još pola sezone odraditi u Poreču i volio bih s ovim divnim dečkima i trenerom u Poreču izboriti ligu za prvaka Hrvatske i postići najbolji mogući uspjeh za kraj, otkriva nam svoje namjere Filipović. Koliko zna, nitko osim njega ne ide u taj klub iz ovih krajeva. Što se tiče organizacije tamo, zna već neke osnovne stvari I trebao bi vrlo brzo otići u grad u kojem će uskoro živjeti kako bi se upoznao sa svime što ga čeka.

-Ne mogu reći da mi neće faliti moj grad i klub, jer sam tu završio školu, imam obitelj i prijetelje. No,i trenutno mi treba ta promjena i mislim da je ispravno ići za svojim snovima te da će se na kraju sve to posložiti i isplatiti, uvjeren je Ivan. Spomenimo da osim što svakodnevno trenira rukomet u porečkom klubu I to većinom dvaput na dan, pohađa izvanredno fakultet, i to menadžment športa i športskih djelatnosti na Libertasu.

Cilj mu je završiti prvu godinu i onda “zamrznuti” fakultet, jer više ga neće moći polaziti. Ivan je i hrvatski reprezentativac.

-Što se tiče reprezentacije, od prvih sam okupljanja bio pozivan. Prošao sam sve mlađe dobne skupine i sad smo u juniorskoj izlaznoj, tj. imamo još dvije godine, dva velika natjecanja – Europsko prvenstvo ovo ljeto i Svjetsko za dvije godine. To je već peta godina da sam stalni član Hrvatske rukometne reprezentacije, kaže Ivan.

 

Tekst preuzet sa www.istriaterramagica.eu

VIDEO: Sa 5 godina ga je geler pogodio u vrat, a danas je višestruki prvak Hrvatske u tenisu u kolicima

Subota, 12 Listopad 2019 16:45

Život zaista piše čudne priče. Jednu takvu priču proživljava Anto Joskić, naš Usoranin, iz Alibegovaca.

Anto je naime, u ratu, kad je imao 5 godina, pogođen gelerom u vrat i od taj je prikovan za kolica, a danas je najbolji hrvatski tenisač u tenisu u kolicima.

Ovo je njegova priča:

" Moje ime je Anto Joskić. U svojoj petoj godini nastradao sam u ratu ,tada sam teško ranjen, a kao posjedica ranjavanja doživio sam teško oštećenje leđne moždine(paraplegia) i od tada sam u invalidskim kolicima. Od svoje 13. godine bavim se tenisom u kolicima. Višestruki sam prvak Hrvatske u tenisu u kolicima, te najbolje rangirani Hrvatski tenisač u kolicima na svjetskoj ranking listi(53. na svijetu najbolji ranking ) . Trenutno sam 72. na svjetskoj rank listi, a moj najveci san je nastupiti na paraolimpijskim igrama. Projekt Tokyo 2020 naziv je predparaolimpijskog programa , u slijedeće 2 godine on obuhvaća preko 20 međunarodnih turnira.

Kako do Tokya?
Pravo nastupa na POI igrama ostvaruju 56 tenisača. 40 izravnim plasmanom, te 16 putem pozivnica.
40 tenisača će ostvariti izravan plasman na POI na osnovu plasmana na International NEC wheelchair tennis tour ljestvici naljboljih tenisača u kolicima. Moj cilj je plasman medlju 40 najboljih tenisača u kolicima na svijetu do 2020. godine, te samim time izravan plasman na POI u Tokyu.

U slijedeće 2 godine želim konstantno napredovati, i do 2020. godine doći do konačnog cilja, te kao prvi hrvat u povijesti predstavljati Hrvatsku u ovom sportu.

Kako bih ostvario svoj san potrebna mi je vaša pomoć."

Anti možete pomoći donacijom OVDJE.

Pročitajte opširnije članke iz novina u kojim Anto više govori o svom životnom putu:

Članak u Jutarnjem listu

Članak u 24sata

 

Popular News

Na Balkanskom prvenstvu u kik boksu koje se održalo u…
Na jučer održanom Internacionalnom kupu "Croatia Open" u Zagrebu učešće…
Rukometni klub "Bosna-TS" Tešanj organizira školu rukometa na području općine…

Mlade usorske gimnastičarke osvojile 9 medalja u Bijeljini

Nedjelja, 09 Lipanj 2019 20:08

Škola gimnastike Strumf iz Doboja, od nedavno ima svoju sekciju i na Usori. U našoj sekciji za sad nastupa 7 djevojčica, a danas su prvi puta bili na takmičenju u Bijeljini, zajedno sa djevojčicama iz Doboja i osvojile su zavidnih 9 medalja.

 Leoni Bajić, Ivana Barišić, Marija Komuškić, Josipa Krajina, Andjela Baštijanović i Ana Matošević su osvojile 3. mjesto u gimnastikom poligonu dok je Dajana Ivic na poligonu bila 1. Dajana je osvojila još 1. I 2. mjesto u C programu.

Bravo za naše gimnastičarke i za školu gimnastike Strumf iz Doboja.

Usorski rukometaši 4.mjesto na malim olimpijskim igrama u Zenici!!

Utorak, 24 Travanj 2018 16:22

Naši mali rukometaši, škola rukometa - sekcija Usora osvojila je 4(četvrto) mjesto na malim olimpijskim igrama koje su održane u Zenici.

Bile su to prve utakmice naših rukometaša i odmah veliki uspjeh!!

Četiri zlatne i jedna srebrena medalja za KBS Titanium na Palama!!

Nedjelja, 15 Travanj 2018 17:09

Jučer se na Palama održao II dio prvenstva BiH u kickboxingu u disciplinama Low kick i Kick light. U konkurenciji od 240 takmičara koje je okupilo ovo prvenstvo naš klub je uzeo učešće sa 6 takmičara, koji su osvojili 4 zlatne i 1 srebrenu medalju.
Državni prvaci su : 
Jasmina Merdić, zlatna medalja 
Hajrudin Camdzić zlatna medalja
Antej Penava zlatna medalja
i Selver Mahmić zlatna medalja
a titulom viceprvaka Države i srebrenom medaljom se okitio Marijan Topalović koji je izgubio u "tijesnom" finalu, dok je naš najmlađi takmičar Ismet Mesić , kojem je to ujedno bio prvi nastup zaustavljen u borbi za medalju.

4. medalje za KBS "Titanium" Usora u Turskoj!!

Utorak, 10 Travanj 2018 12:44

od 5.4.2018 - 08.04.2018 u Turkoj Antaliji je održan jak turnir "A" klase u organizaciji kickboxing WAKO organizacije, gdje je ucešće uzelo 2500 takmičara iz 28 država i 305 klubova , među kojima i naših 5 takmičara.

U ovoj jakoj konkurenciji nasi takmicari su ponovili proslogodisnji rezultat medaljama na ovom svjetskom prestiznom takmicenju medaljama su se okitili:
Jasmina Merdic -dvije zlatne medalje 
Antej Penava - srebrena medalja 
Marijan Topalovic - srebrena medalja ,dok takmicari 
Hajrudin Čamdžić i Rija Alić su zaustavljeni u prejakoj konkurenciji u borbama za medalju.

 

Fotogalerija: Škola rukometa počela u Usori!

Subota, 17 Veljača 2018 17:11

Nakon gašenja omladinske selekcije, RK Bosna-TS Tešanj, započela je novi i jači projekt. Sa radom je počela škola rukometa na području Općine Usora. 20ak djece je danas, što djevojčica, što dječaka, u školskoj dvorani u Sivši, prisustvovalo prvom treningu. Sljedeće sedmice sa radom počinje sekcija u Tešnju, a to nije sve, jer uskoro startaju sekcije u Jelahu i Jablanici. Hvala svima koji su pomogli da se pokrene ovaj projekt i koji nisu dopustili gašenje omladinskog rukometa.
Pozivamo sve djevojčice i dječake od 6-16 godina da budu dio našeg projekta.
#ponosnoihrabro za jači rukomet.

RK Bosna-TS 

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.