Latest News

Mlade usorske gimnastičarke osvojile 9 medalja u Bijeljini

Nedjelja, 09 Lipanj 2019 20:08

Škola gimnastike Strumf iz Doboja, od nedavno ima svoju sekciju i na Usori. U našoj sekciji za sad nastupa 7 djevojčica, a danas su prvi puta bili na takmičenju u Bijeljini, zajedno sa djevojčicama iz Doboja i osvojile su zavidnih 9 medalja.

 Leoni Bajić, Ivana Barišić, Marija Komuškić, Josipa Krajina, Andjela Baštijanović i Ana Matošević su osvojile 3. mjesto u gimnastikom poligonu dok je Dajana Ivic na poligonu bila 1. Dajana je osvojila još 1. I 2. mjesto u C programu.

Bravo za naše gimnastičarke i za školu gimnastike Strumf iz Doboja.

Usorski rukometaši 4.mjesto na malim olimpijskim igrama u Zenici!!

Utorak, 24 Travanj 2018 16:22

Naši mali rukometaši, škola rukometa - sekcija Usora osvojila je 4(četvrto) mjesto na malim olimpijskim igrama koje su održane u Zenici.

Bile su to prve utakmice naših rukometaša i odmah veliki uspjeh!!

Četiri zlatne i jedna srebrena medalja za KBS Titanium na Palama!!

Nedjelja, 15 Travanj 2018 17:09

Jučer se na Palama održao II dio prvenstva BiH u kickboxingu u disciplinama Low kick i Kick light. U konkurenciji od 240 takmičara koje je okupilo ovo prvenstvo naš klub je uzeo učešće sa 6 takmičara, koji su osvojili 4 zlatne i 1 srebrenu medalju.
Državni prvaci su : 
Jasmina Merdić, zlatna medalja 
Hajrudin Camdzić zlatna medalja
Antej Penava zlatna medalja
i Selver Mahmić zlatna medalja
a titulom viceprvaka Države i srebrenom medaljom se okitio Marijan Topalović koji je izgubio u "tijesnom" finalu, dok je naš najmlađi takmičar Ismet Mesić , kojem je to ujedno bio prvi nastup zaustavljen u borbi za medalju.

4. medalje za KBS "Titanium" Usora u Turskoj!!

Utorak, 10 Travanj 2018 12:44

od 5.4.2018 - 08.04.2018 u Turkoj Antaliji je održan jak turnir "A" klase u organizaciji kickboxing WAKO organizacije, gdje je ucešće uzelo 2500 takmičara iz 28 država i 305 klubova , među kojima i naših 5 takmičara.

U ovoj jakoj konkurenciji nasi takmicari su ponovili proslogodisnji rezultat medaljama na ovom svjetskom prestiznom takmicenju medaljama su se okitili:
Jasmina Merdic -dvije zlatne medalje 
Antej Penava - srebrena medalja 
Marijan Topalovic - srebrena medalja ,dok takmicari 
Hajrudin Čamdžić i Rija Alić su zaustavljeni u prejakoj konkurenciji u borbama za medalju.

 

Fotogalerija: Škola rukometa počela u Usori!

Subota, 17 Veljača 2018 17:11

Nakon gašenja omladinske selekcije, RK Bosna-TS Tešanj, započela je novi i jači projekt. Sa radom je počela škola rukometa na području Općine Usora. 20ak djece je danas, što djevojčica, što dječaka, u školskoj dvorani u Sivši, prisustvovalo prvom treningu. Sljedeće sedmice sa radom počinje sekcija u Tešnju, a to nije sve, jer uskoro startaju sekcije u Jelahu i Jablanici. Hvala svima koji su pomogli da se pokrene ovaj projekt i koji nisu dopustili gašenje omladinskog rukometa.
Pozivamo sve djevojčice i dječake od 6-16 godina da budu dio našeg projekta.
#ponosnoihrabro za jači rukomet.

RK Bosna-TS 

Popular News

Rukometni klub "Bosna-TS" Tešanj organizira školu rukometa na području općine…
Na jučer održanom Internacionalnom kupu "Croatia Open" u Zagrebu učešće…
Škola gimnastike Strumf iz Doboja, od nedavno ima svoju sekciju…
od 5.4.2018 - 08.04.2018 u Turkoj Antaliji je održan jak…

Škola rukometa za djevojčice i dječake u Općini Usora

Petak, 26 Siječanj 2018 12:08

Rukometni klub "Bosna-TS" Tešanj organizira školu rukometa na području općine Usora.

Sve djevojčice i dječaci zainteresirani za rukomet, mogu se prijaviti u osnovnim školama na Sivši i u Žabljaku, dok će se o terminu za treninge naknadno obavijestiti.

Ovo je prilika svima onima koji vole rukomet, a do sad ga nisu imali priliku igrati i trenirati,da pokažu svoj talent, jer možda baš Usora iznjedri novu rukometnu zvijezdu.

Kbs "Titanium" Usora osvojio dvije medalje na Croatia openu

Nedjelja, 17 Prosinac 2017 16:59

Na jučer održanom Internacionalnom kupu "Croatia Open" u Zagrebu učešće je uzelo 630 takmičara iz 88 klubova i 8 zemalja, gdje je učešće uzeo i Kbs Titanium Usora sa tri takmičara Franjo Čupić , Rija Alić, Antej Penava , koji su ostvarili rezultat od dvije srebrene medalje. Čestitamo takmičarima na ostvarenom rezultatu , a Nerdinu Fejzoviću želimo sreću na profesionalnoj bokserskoj gali koja se održava večeras u Milanu , gdje će Nerdin ukrstiti rukavice sa Italijanom Antonijem Mostiatellom.
Elvedin Dubravac

 

Preuzeto sa KBS Titanium Usora

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.