Priča o Antoniju Avgustinović koji je ostao vjeran samo jednom klubu

Sinoć smo bili na Jelahu i predstavili jednog od najboljih čuvara mreže Centra, a večeras idemo u susjedstvo i predstavljamo još jednog mladog igrača koji je cijelu svoju dosadašnju seniorsku karijeru posvetio jednom klubu.

Ono što ga karakteriše su ratobornost, hitrost i onih 101 % mogućnosti koje daje. Njegov klub je Usora, a on se zovi Antonio Avgustinović.

Popularni Toni je u maniru otvorio ovaj razgovor izjavivši da smo najbolja stranica na facebooku i da nas prati od samih početka na čemu smo mu zahvalni, a sad da ga predstavimo na način na koji zaslužuje. Toni kako nam kaže svoje prve fudbalske korake pravi još sa šest godina i to u redovima FK Sloge iz Doboja, gdje provodi punih 11 godina. Iako smatra Slogu matičnim klubom, ističe da je bio primoran prve utakmice igrati u Doboju jer u to vrijeme omladinskih kategorija u Usori nije bilo.

Nakon već spomenutih 11 godina, na poziv predsjednika Usore, gospodina Matića koji je imao želju da na Usori okupi domaću ekipu, Toni kao junior sa još nepunih 17 godina dolazi u svoj sadašnji klub. Prve i debitantske utakmice u Centru se sjeća veoma dobro, protivnik je bio Tošk a u godinama koje su uslijedile Avgustinović je sakupio preko 130 utakmica.

Mnogo je naučio od starijih igrača uz čiju je pomoć stasao i sazrio, a zahvalan je i Usori koja mu je kako kaže dala sve i u kojoj se osjeća dobro. Za nekih mjesec dana naša zvijezda puni 23 godina i pored ovog dugog staža jedan je od najmlađih igrača svoje ekipe.

Pored velikog fudbala, bitno je spomenuti da je Toni poznato ime i na malim terenima gdje nastupa za ekipu KMF Doboj, a na regionalnim i državnim turnirama aktivan je član ekipa Dvorac Bejići.

Druga Liga centar

Last modified on Srijeda, 03 Lipanj 2020 19:51

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.