Franjo Bejić - tvorac najtrofejnije futsal ekipe u regiji

Naša Usora je, kao što i sami znate, prepuna lijepih i pozitivnih priča. A jedna od njih je zasigurno futsal ekipa Dvorac Bejić, možda i najveći promotor Usore u Bosni i Hercegovini, ali i u inozemstvu.

Ekipa koja je osvojila preko 250 turnira, igrala brojna finala, osvajala druga i treća mjesta, ekipa u kojoj su igrali najveći majstori malog nogometa iz regije, da ih sad ne nabrajamo jer bi bilo nezahvalno ako bi nekog od tih majstora izostavili.

Iza svega toga stoji Franjo Bejić, veliki zaljubljenik u mali nogomet, ali i čovjek koji neizmjerno voli Usoru.

U nastavku vam donosimo ugodni intervju sa Franjom, koji je vrlo rado prihvatio da za naš portal otkrije nekoliko stvari vezanih za ovu lijepu priču.

 

1.Reci nam odkud tolika ljubav prema futsalu?

FRANJO: Ljubav prema Futsalu jednostavno se sama rodi kad dugi diz godina pratiš turnire i hodaš po njima. A i sam sam igrao i trenirao nogomet.

2.Kako si došao na tu ideju da napraviš ekipu, koja će se s vremenom pretvorit u jednu od najjačih i jednu od najtrofejnijih futsal ekipa u ex - yu?

FRANJO: Ideja za prvim nastupom na prvom turniru gdje smo nastupali kao ekipa pod nazivom sad nisam siguran al mislim “Dijamant dvorac Bejići”je bila davne 2005g, a glavni "krivac" za pokretanje jedne jako lijepe priče koja traje i dan danas je Ivan Bratic Šleka koji je doveo ekipu iz Slovenije predvođenu Igorom, Daliborom, Antom Bratic, Rokom Grželjom,Mićom Vujovic ...Dao je ideju mom bratu Iliji da nastupimo na tradicionalnom turniru u Sivši 1.maj koji smo odmah i osvojili. Ja sam nakon tog turnira samo nastavio jednu lijepu priču i pozitivnim pristupom oko sebe sam okupio krug top igrača u BiH sa kojim sam napravio Sve ovo o čemu svi ljubitelji Futsala znaju. Proveo sam našu malu Usoru kroz čitavu Bosnu i Hercegovinu. Jer svagdje sam sa ponosom prijavljivao ekipu pod nazivom ,,Dvorac Bejici Usora”

3. Da li uopšte znaš broj trofeja koji ste osvojili sa ekipom Dvorac Bejić?

FRANJO: Ukupan broj osvojeni turnira je oko 260-270, a ima i drugih i trećih mjesta.

4. Koji ti je trofej najdraži?

FRANJO: Najdraži trofej :ima ih vise, ali na prvom mjestu je sigurno spomen turnir Ivan Bratić Macare kojeg smo osvajali sigurno 7-8 put. A vrhunac svih turnira i pehara je osvojeni turnir u Derventi.

5. U svemu ovom nisi sam, velika podrška i sponzor ti je brat Ilija - Iljo?

FRANJO: Da, velika podrška mi je moj brat Ilija-Iljo koji me podržava u provođenju mojih ideja u djela sa ekipom ,,Dvorac Bejići Usora”. Omogućio je da se za Usoru čuje širom Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

6. Podpredsjednik si kluba KMF Doboj, kakve su ambicije?

FRANJO: Da, potpredsjednik sam Kluba KMF Doboj od samog ponovnog pokretanja kluba. Ambicije su ulazak u premijer ligu Bosne i Hercegovine. Al polako idemo korak po korak, prošle godine smo riješili 2ligu RS sa 100%-im učinkom gdje nikome nismo dali pardona. Sad smo napali prvu ligu RS pobjedom i idemo iz utakmice u utakmicu pa vidjet ćemo. Svakako kvalitet i znanje imamo.

7. Koji Usoranin trenutno po tebi igra najbolji futsal?

FRANJO: Trenutno po mom mišljenju i poznavanju naš Usoranin Antonio Toni Augustinović je broj 1, mada ima još mladih potencijala koji će napredovati sigurno.

8. Mnoge zvijezde su prošle kroz ekipu,i nezahvalno je pitat koji ti je najbolji, ali možda možeš izdvojit nekog igrača za kojeg misliš da je najbolji koji je igrao za Dvorac Bejić?

FRANJO: Hmm, baš teško i nezahvalno pitanje. Jer teško je izabrati jedno ime u 15 godina koliko trajemo al evo ja ću izabrat dva momka koji su u zalasku karijere a igrali su za Dvorac Bejići Usora, a to su Mile Simeunović i Duško Bećarević, mada ima stvarno još mnogo mnogo igrača koji su bili odlični i uvijek su mi svi isto dragi bili.

9. Koji usorski turnir bi istaknuo da je po kvaliteti najbolji?

FRANJO: Posljednjih godina najkvalitetniji turnir u igračkom smislu je zasigurno Ularice i Ilinske sportske igre, što se može vidjeti po ekipama koje su uzele učešće na turnirima na našoj općini.

10. Da li misliš da Usori nedostaje jedan zimski turnir u futsalu?

FRANJO: Naravno da nam nedostaje jedan zimski ili Božićni turnir u Usori.

11. Za kraj, par riječi o našem portalu, kako ocjenjuješ naš rad u ove 3 godine?

FRANJO: Što reći za portal, jedna jako lijepa i pozitivna priča, gdje imamo mogućnost vidjeti i pratiti sva dešavanja u našoj Usori. Trebate tako nastaviti i imate podršku svih ljudi koji misle pozitivno o našoj Usori.

 

Zahvaljujemo se Franji na ovom ugodnom razgovoru a ekipi Dvorac Bejić želimo još puno osvojenih turnira.

Last modified on Petak, 27 Studeni 2020 07:36

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.