Potpisan ugovor između Ministarstva prostornog uređenja FBiH i općine Usora u iznosu od 100.000 KM

U petak je (24.04.2020.), godine u Žepču potpisan je ugovor o dodjeli sredstava iz nadležnosti Federalnog ministarstva prostornog uređenja, vezano za tekuće transfere utvrđene Proračunom F BiH za 2020. godinu, u oblasti sanacije šteta od poplava i klizišta, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Potpisivanju ugovora su nazočili Federalni ministar prostornog uređenja, gospodin Josip Martić s jedne i načelnik općine Usora, gospodin Zvonimir Anđelić s druge strane.

Potpisani ugovor se odnosi na projekt sanacije prometne infrastrukture na lokalitetima Alibegovci i Omanjska, oštećene zbog obilnih padalina i pojave klizišta.

Federalno ministarstvo prostornog uređenja je za sanaciju predmetne prometne infrastrukture osiguralo sredstva u iznosu od 100.000 KM, dok će općina Usora sudjelovati u sufinanciranju navedenog projekta s vlastitim sredstvima u iznosu od 58.450 KM.

Federalni ministar je tom prigodom naveo kako je u proteklim godinama bilo više uspješno realiziranih partnerskih projekata između Općine Usora i Federalnog ministarstva prostornog uređenja, te je izrazio uvjerenje da će i ovaj, danas potpisani ugovor, također biti realiziran na zadovoljstvo i dobrobit cjelokupnog stanovništva Usorskog kraja.

Načelnik Općine Usora je zahvalio ministru Martiću na dosadašnjoj suradnji i doprinosu u razvoju općine Usora, iskazujući pri tome nadu da će se ovakav vid uspješne suradnje između lokalnih i federalnih tijela vlasti nastaviti i u budućnosti.

 

Preuzeto sa hms.ba

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.