U RS-u registrirano 8 novozaraženih, 3 osobe umrle

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj izvršeno je testiranje 395 laboratorijskih uzorka, a koronavirus je potvrđen kod osam osoba.

Radi se o tri ženske i pet muških osoba, od kojih su dvije mlađe, četiri srednje i dvije starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Banje Luke, dvije iz Prijedora i po jedna iz Gradiške i Gacka.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS-aprijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, svi starije životne dobi iz Mrkonjić Grada, Teslića i Prnjavora, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.430 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 114 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

Do sada se oporavilo ukupno 952 osoba, a testirano je ukupno 28.006 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih je 95, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 32, a u opštim bolnicama 63.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 23 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji sedam pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 82.

Pod zdravstvenim nadzorom u RS-u je trenutno 1.135 osoba, a nadzor je završen kod 34.243 osoba.

 

Klix.ba

Last modified on Utorak, 02 Lipanj 2020 10:19

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.