Nastavak rekonstrukcije prometnice u PZ "Sr.Omanjska"

Dana 5.6.2020. godine, izvođač radova ''RIAL-ŠPED'' d.o.o. Doboj Istok, pristupio je realizaciji ugovorenih radova na projektu 'Rekonstrukcija prometnice u poduzetničkoj zoni Srednja Omanjska, Faza II. općina Usora'.

Projekat podrazumijeva nastavak radova na rekonstrukciji prometnice na lokaciji „Lugovi“ – dionica od mosta riječice Lužanjke do ulaza u Tokiće. Rok za izvođenje radova je 30 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a pružatelj usluga nadzora nad radovima u ovom projektu je firma „IngART“ d.o.o. Žabljak Usora, a koordinator ispred općine Usora je Ivica Labudović.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 198.884,56 KM sa uračunanim PDV-om. Sredstva su osim iz Proračuna općine Usora osigurana i iz grant sredstava Ministarstva gospodarstva ZDŽ koje odobrilo financijska sredstava u iznosu 150.000,00 KM. Sredstva su odobrena kroz kroz poticajnu mjeru „Program II - Izgradnja komunalne infrastrukture unutar poslovne zone“, objavljene u sklopu javnog poziva Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i namijenjena su subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona.

Zbog izvođenja radova pozivamo građane na povećan oprez prilikom kretanja ovom dionicom.

 

Općina Usora

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.