Sastanak Načelnika općine Usora sa direktorom Kantonalne uprave civilne zaštite

Usora, 27.11.2017. - Općinski načelnik Zvonimir Anđelić, dipl. ing. građ. održao je radni sastanak sa direktorom Kantonalne uprave civilne zaštite Džavidom Aličićem. Sastanku su nazočili i predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Usora Željko Joskić, pomoćnik Općinskog načelnika Martin Grujo, te referent u odsjeku za civilnu zaštitu i vatrogastvo Drago Ćosić.

Tema sastanka bila je uzajamna suradnja te mogućnost osiguranja sredstava za funkcioniranje, educiranje i opremanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Usora, kao i nabavka jednog vatrogasnog vozila sa tankom od cca 3000 litara. Direktor Aličić iskazao je susretljivost i spremnost za pomoć, posebno uzevši u obzir činjenicu kako općina Usora nema profesionalnu vatrogasnu postrojbu, te bi opremljena i obučena jedinica u sklopu Dobrovoljnog vatrogasnog društva, kao služba zaštite i spašavanja, mogla imati značajnu ulogu kod prirodnih nepogoda.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Usora Željko Joskić prezentirao je dosadašnje aktivnosti ovog društva, svojim planovima, te problemima u radu, sa posebnim naglaskom na nedostatak financijskih sredstava. Općinski načelnik je izrazio spremnost za pomoć, te su se nazočni složili da je prethodno potrebno stvoriti pravni okvir kako bi se Dobrovoljno vatrogasno društvo Usora ili posebna Jedinica u sklopu dobrovoljnog vatrogasnog društva proglasila Službom od posebnog interesa za općinu Usora, što bi olakšalo mogućnost osiguranja financijskih sredstava potrebnih za kvalitetniji rad ovog društva.

 

 

Izvor: www.usora.com

 

Last modified on Srijeda, 06 Prosinac 2017 17:25

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.