Javni poziv za podnošenje prijava za programe pomoći održivog povratka

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavljuje:

JAVNI POZIV
za podnošenje prijava za programe pomoći održivog povratka „Izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Bosne i Hercegovine u periodu 2018. i 2019 godine”
   
     
     
1. Predmet javnog poziva
    
Podnošenje prijava/zahtjeva/projekata pravnih lica radi pružanja pomoći u realizaciji projekata izgradnje i sanacije infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka u Bosni i Hercegovini, za sljedeće programe:
1. putne infrastrukture;
2. vodovodne i kanalizacione infrastrukture;
3. objekata vjerskog i sakralnog karaktera;
4. objekata obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera;
5. ostali objekti od značaja za širu društvenu zajednicu.
6. zajednički međuentitetski i međuopćinski projekti i zajednički projekti sa vladinim i nevladinim organizacijama (podrška obnove i izgradnje putne infrastrukture u dijelovima između entiteta, pomoći u obnovi i opremanju objekata obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera, te ostalih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu, kao i podrška organiziranja raznih sportskih, kulturnih i drugih manifestacija).
 
2. Pravo učešća
    
Prijavu na Javni poziv mogu podnijeti: organi vlasti, institucije i vjerske zajednice, te udruženja/organizacije/asocijacije čije su programske aktivnosti usmjerene na proces povratka i njegovu održivost.
    
Dostavljanje prijava na javni poziv se vrši preporučeno poštom ili lično u zapečaćenoj koverti na adresu: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Terezije 56, 71000 Sarajevo.
     
Javni poziv ostaje otvoren 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu.
     

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.