Iščekujući 90. rođendan u društvu katoličkog tiska

U Svetom pismu Starog zavjeta na nekoliko mjesta govori se kako je zemaljska dugovječnost plod čestitog vjerničkog i moralnog života. Jedan od primjera ustrajne i čvrste vjere nalazi se u župi Sivša u općini Usora. Riječ je o gospođi Anici Labudović koja je rođena 2. studenoga 1929.

Sa svojim životnim suputnikom Ivanom Labudovićem rodila je petoro djece: NevenkuIlijuMirkaPeruJozu. Od malih nogu nastojala im je usaditi vjernički duh i naučiti ih pravim životnim vrijednostima. Anica je ponosna na svoje potomstvo i svakodnevno moli za njihove živote i Božji blagoslov.

Danas Anica ima ukupno 11 unučadi, a nedavno je na svijet došlo njezino 13. praunuče. Anica je Bogu zahvalna na daru svakog novog života.

Osim za svoju obitelj, Anica jako puno moli za Crkvu i njezine svećenike, a posebno za nova svećenička i redovnička zvanja. Ona veli da su danas svijetu potrebni sveti svećenici i redovnici jer su ljudi na mnogim područjima „pošli naopako“.

Anica svoj vjerski život dugi niz godina snaži i izgrađuje pomoću vjerskog tiska. Iako je 90. rođendan na pragu, još uvijek vrlo rado čita i raduje se svakom novom broju Katoličkog tjednika i Svjetla Riječi. U tisku s posebnom pažnjom čita vijesti o događanjima u Crkvi, tumačenja Svetog pisma i duhovne poticaje. Kada iščita sve tekstove, novine nikad ne baca u otpad jer je to za nju sveto, nego uvijek ponudi svojim susjedima da i oni ponešto korisno pročitaju. Iako je još uvijek duhovno snažna, zbog starosti i bolesti Anica već dvije godine ne ide u crkvu na svetu misu, ali svakodnevno sluša misu preko radija, a nedjeljom prati preko televizije.

Anica je uistinu osoba čvrste vjere i pouzdanja u Božju snagu i milosrđe. Zahvaljujući Bogu za ovakvo životno svjedočanstvo vjere Anici Labudović od srca čestitamo skorašnji 90. rođendan.

Na kraju napomenimo kako u Psalmu 91 stoji zapisano Božje obećanje onom koji je ustrajan u vjeri: „Nasitit ću ga danima mnogim, pokazat' mu spasenje svoje” (Ps 91,16).

Fra Antonio Gašić / nedjelja.ba

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.