Pozitivna priča iz Usore: Dvorac Bejić najveći promoter

Bosna i Hercegovina je zemlja koja ima dosta zaljubljenika u razne sportove, te dosta sponzora koji svojim vlastitim novce promoviraju BiH. Jedan od takvih je gospodin Franjo Bejić, glavni vođa, dok je glavni sponzor ekipe Dvora Bejić iz Usore Ilija Bejić – Iljo, koja svake godine uzme učešće na preko 50 turnira, a u ekipi nastupaju najbolji majstori malog nogometa, kako iz BiH, tako i iz Srbije, Hrvatske, Slovenije… D

Dvorac Bejic će iz Usora je jedna od rijetkih ekipa koja se može pohvaliti da iza sebe ima preko 300 osvojenih turnira, te jedna od jednih turnirskih ekipa za koju su nastupali najbolji majstori futsala/malog nogometa iz regiona.

Trenutno se glavni vođa ekipe, Franjo Bejić, koji je ujedno i podpredsjednik KMF Doboj, prvoligaša iz Republike Srpske odlučio u novu sezonu turnira ući sa igračima KMF Doboj, a njih će pojačavati Marijo Aladžić – najbolji futsaler BiH, Jovan Lazarević – reprezentativac Srbije, Almedin Bundavica – igrač FC Split, Nermin Kahvedžić – najbolji sidraš u BiH.

Ekipu Dvorac Bejić Usora krase njihovi uspjesi, a kada smo gospodina Franju pitali koji mu je to najdraži turnir koji je osvojio zajedno sa svojim igračima, Franjo nam je odgovorio:

Ne, ne mogu odabrati najdraži turnir. Tu je dosta turnira koje smo odigrali i osvojili. Mogu vam nabrojati dosta turnira, ali ne bih, svi su mI na svoj način dragi. U posljednje 4 godine ih je bilo dosta, i svi su mi dragi.

Za kraj moramo istaknuti i igrače koji su nastupali za pomenutu ekipu, a kojima se ovim putem gospodin Bejić zahvaljuje: Mile Simeunović, Igor Osredkar, Alen Fetić, Kristijan Čuje, Igor Bratić, Žiga Čeh, Jovan Lazarević, Almedin Bundavica, Antonio Sekulić, Marijo Aladžić, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Denis Zeleneković, Vladan Lukić, Vladan Vesić, Mirko Marinković, Dejan Pavlović, Davor Arnautović, Vladimir Džombić, Srđan Ivanković, Darko Milanović, Dragan Bogdanović…, i mnogobrojni drugi. V

napomenuti i to kako je Franjo Bejić podpredsjednik KMF Doboj, ekipe koja se je plasirala u Prvu futsal ligu RS, a za cilj imaju plasman u Premijer futsal ligu BiH, što će pokušati i ostvariti u narednoj sezoni. Na mjestu predsjednika kluba stoji Davor Savić, a pomenuti dvojac se zahvljuje firmi Elijas Usora – koja je jedna od glavnih sponzora kluba, te gospodi Iliji Bejić i Pavi Bejić.

 

4plus1.ba

Last modified on Srijeda, 03 Lipanj 2020 12:55

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.