Trener i kapiten Nk Usore složni: Usora će imati važnu ulogu u ovoj sezoni

U susret derbiju, kojeg Nk Usora igra protiv Pobjede, odlučili smo malo porazgovarati sa trenerom i kapitenom, da nam prokomentiraju dosadašnje rezultate, ali i što možemo očekivati u ovoj sezoni.

Trener Predrag Jevtić je za naš portal rekao:

 " Pozdrav za Vas i vaše pratitelje. Pošto smo tokom pripremnog perioda dobro radili i pružali dobre igre u test utakmicama, uz povoljniji raspored na početku sezone očekivali smo dobar start. Ambicije su nam da budemo u gornjem dijelu tablice. Još je rano za takve prognoze jer tek su odigrana tri kola i nemamo uvid u kvalitet ostalih ekipa, s obzirom da je ove godine prijelazni rok do početka listopada i mogućnost da se ekipe dodatno pojačaju.

Po mom osobnom mišljenju glavni konkurenti za vrh su : Bosna Visoko, Borac Jelah, Stupčanica Olovo, Krivaja Zavidovići i Famos Hrasnica.

U prelaznom roku smo ostali bez pet standardnih nogometaša , isto tako smo angažovali osam novih od kojih su šestorica 18-godišnjaci koji su se dobro uklopili u ekipu i sigurno smo jedna od najmlađih u ligi.

Nisam zadovoljan kako igramo defanzivu i na tom segmentu igre ćemo raditi da otklonimo nedostatke. Ofanzivnim dijelom igre smo zadovoljni, imamo prostora za napredak jer stvaramo veliki broj šansi, ali realizacija mora biti bolja. Čeka nas izuzetno zanimljiv i neizvjestan nastavak prvenstva kako za vrh, tako i za donji dio tablice. Liga je dosta izjednačena i svako može svakoga da pobjedi.

Želim da pozdravim sve naše navijače i simpatizere da im se zahvalim na podršci, koju očekujemo i u narednom periodu. Mi ćemo svojim radom, igram i rezultatima pokušati opravdati vaše povjerenje. Sportski pozdrav!

 

Kapiten Antonio Penava:

"Pozdrav, pa da krenemo. Osjećam se za sad super, imamo odlično otvaranje sezone. Stiglo je dosta novih momaka uz par mladih perspektivnih i 2 vec poznata igrača u našoj regiji i šire koji su nam donjeli kvalitet u ekipu i za sad sam zadovoljan sa ekipom i njihovim radom na trenizima i utakmicama i naravno da smo sad sa njima ipak stepenica više ovu sezonu.

Usora ovu sezonu ulazi vrlo kvalitetno što smo pokazali već u prijateljskim utakmicama gdje smo igrali dosta utakmica i sa kvalitetnim ekipama, što nam daje dosta motiva i kroz medije vidim da nas i oni stavljaju među 3 ekipe, a ja bih bio malo skromniji pa bih rekao među 5 ekipa i bio bi zadovoljan sa tim uspjehom jer mlada smo ekipa i već iskusna i dosta trkački spremna. Ako nam krene sve kako treba mozemo sa nadati i da budemo prvi što da ne!

Osjećam se vrlo ponosam sto sam imao čast da postanem kapetan i vođa ekipe nk Usore, dugo sam ovdje u klubu i nadam se da ću opravdati tu čast što sam dobio od ovih ljudi kao sto su moje predhodne kolege.

I na kraju za Usora.Ba, želio bi se zahvaliti stranici što nas pratite i podržavate i prestavljate našu Usoru širom svijeta.

Mladim bi poručio da se bave sportom jer to je ujedno zabava i druženje sa svojim vršnjacima stoga nemojte nikada odustati od onog što sanjate u životu, uvijek glavu gore.

I na kraju "ponos, prkos i cast"

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.