Potpisani ugovori o odobravanju poticaja za razvoj gospodarstva

Usora, 25.10.2017. - Nakon što je Općinsko vijeće Usora po prvi puta u općinskom proračunu za 2017. godinu utvrdilo poticaj za razvoj gospodarstva, te nakon toga usvojilo i Program poticaja za razvoj gopodarstva u 2017. godini, Općinski načelnik je tijekom mjeseca lipnja raspisao Javni poziv za odobravanje ovih poticaja.

 

Protekom rokova utvrđenih u javnom pozivu, i nakon obrade pristiglih prijava od strane imenovanog povjerenstva utvrđeno je da su uvjete iz javnoga poziva ispunila 3 novoosnovana obrta, a za dva je utvrđeno da ne ispunjavaju uvjete - jedan je aplikant obrt kojim je aplicirao otvorio tijekom 2016. godine, dok je drugi imao odjavu djelatnosti od strane člana uže obitelji u zadnju godinu dana, što je u suprotnosti sa uvjetima iz Programa i Javnoga poziva.

Ugovore o odobravanju poticaja za razvoj gospodarstva sa novim obrtnicima u ime Općinskog načelnika Zvonimira Anđelić potpisao je pomoćnik načelnika za gospodartvo i financije Anto Bonić, a činu potpisivanja nazočila je i službenica Marta Pranjić iz Odsjeka za proizvodne i uslužne djelatnosti, poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Tri obrta koji su dobili poticaje i koji su danas potpisali ugovore su: Farma 'BEJIĆ', vl. Dragana Bejić u iznosu 2.500,00 KM, Pokretni gril, Sivša, vl. Slađana Knežević u iznosu  2.000,00 KM i Obrtnička radnja 'NOVA PLAST' Žabljak, vl. Hajrudin Ljevaković u iznosu od 3.500,00 KM. Navedeni obrtnici su preuzeli obvezu zapošljavanja ukupno 7 (sedam) radnika i Općina Usora će u naredne dvije godine pratiti ispunjenje preuzetih obveza.

Općina Usora će i narednih godina, u granicama svojih financijskih mogućnosti poticati otvaranje novih gospodarskih subjekata, a time i nova zapošljavanja.

 

 

Izvor:www.usora.com

Last modified on Srijeda, 06 Prosinac 2017 17:11

Kontakt

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.